Loopbaanbegeleiding

Coaching Supervisie Intervisie Loopbaanbegeleiding

 

Loopbaanbegeleiding

Vaak wordt bij loopbaanbegeleiding vooral gedacht aan werk in de toekomst. Omdat je toekomst niet alleen het hebben van een baan is, gaat bij Rosenberg Coaching loopbaanbegeleiding over de balans tussen privé, werk en persoonlijke ontwikkeling.

De gedachte hierachter is, dat je vooral jezelf laat leiden door je energiegevers en dat je daarop je keuzes, in ieder geval voor een deel, kunt baseren.

Veel mensen hebben op een zeker moment in hun leven keuzes gemaakt omdat ze pasten bij de situatie waarin zij op dat moment verkeerden. Bijvoorbeeld van school gegaan met het idee dat werk het grootste goed was. Dit in een periode van krapte op de arbeidsmarkt. Toch een baan gevonden, maar dan een die niet echt de voorkeur had. En in die richting vervolgens een beetje doorgegroeid. Wanneer je dan ook nog voor langere termijn financiële verplichtingen bent aangaan, lijkt blijven zitten waar je zit veilig.

 

In de praktijk kan dat betekenen dat je niet doet wat eigenlijk bedacht had met je leven, en je daar steeds verder van weg bent geraakt. In loopbaanbegeleiding onderzoeken we daarom in vijf gesprekken waar je energie van krijgt, wat de thema’s zijn die je helpen of beperken, je missie en hoe je hieraan verbonden bent, je overtuigingen, hoe je socialisatie meewerkt aan wat je nu wel en niet doet en nog veel meer. Het doel is om in het vijfde gesprek precies datgene in beeld te krijgen wat jij op dit moment in je leven wilt en welke richting je op wilt gaan.

 

De loonbaanbegeleiding kan naderhand worden uitgebreid met coaching waarmee je resultaatgericht aan de slag gaat om datgene te bereiken wat je voor ogen hebt. Dat kan een andere bron van inkomsten zijn of elk ander doel dat je voor ogen hebt.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved